Produceren

Onze fabriek beschikt over een moderne computergestuurde menginstallatie.
Recepten van klanten worden hier in ingevoerd waarna de grondstoffen gedoseerd en gemengd gaan worden. De grondstoffen worden aan de hand van de voorraadadministratie en de planning besteld en ingepland.
Voor het lossen van de grondstoffen beschikken wij onder andere over een weegbrug voor de inname en controle en een stortput. Alle binnenkomende grondstoffen worden door ons gewogen zodat we precies weten wat er binnenkomt. Binnengekomen grondstoffen worden in het computersysteem van de menginstallatie ingevoerd waarna het proces kan beginnen.

De kwaliteit van het mengproces wordt regelmatig door het eindproduct in een lab te laten testen op de samenstelling. Ook worden er wekelijks test gedaan om na te gaan of het product aan de veiligheidseisen voldoet.

Nadat er gemengd is kan het eindproduct worden afgezakt. Wij beschikken over 3 afzaklijnen waar het eindproduct kan worden afgezakt in 25, 37.5 of 50kg zakken.
Voor het afzakken van 25kg zakken maken wij gebruik van een volautomatische machine welke de zakken vult, labelt en dichtnaait. Op de andere 2 afzaklijnen gebeurt dit semiautomatisch.
Nadat het eindproduct verpakt is worden de zaken met behulp van transportbanden naar een container getransporteerd. Ook kunnen de zakken op pallets of in slings worden verladen.

In de container zorgen productiemedewerkers ervoor dat de zakken in de containers worden gestapeld. Per container worden meestal 430 zakken geladen, wat neerkomt op een netto gewicht van 21.500kg.

Ook verzorgen wij de douanefaciliteiten voor de uitvoer van de producten.

Wanneer de containers volgens de opdracht volgeladen zijn worden deze verzegeld en per vrachtwagen naar containertransferium Ridderkerk gebracht alwaar ze per schip verder worden getransporteerd richting de Rotterdamse of Antwerpse havens.
Met het containertransferium houden wij goed contact om tot een ideale afstemming te komen voor het inleveren en uithalen van containers. Dit alles doen wij om het milieu zo min mogelijk te belasten en het optimale uit de logistiek te halen.
Meer informatie over transport en duurzaamheid kunt u vinden onder de zogenoemde kopjes.