Duurzaamheid

J.W. de Lange BV heeft het milieu in een hoog vaandel staan. Om deze reden nemen wij deel in het energieconvenant 2 van BlauwZaam.

BlauwZaam staat voor bewust ondernemen. Ondernemen vanuit het hart en met het oog gericht op de toekomst en alle zaken die met die toekomst te maken hebben. Het doel? die toekomst een stukje gezonder dan nu kunnen overdragen aan ons nageslacht.
Het doel van het energieconvenant is om met een groep bedrijven in 3 jaar een energiebesparing van tenminste 10% te realiseren.

Om de energiebesparing te kunnen meten maken we gebruik van de milieubarometer. Hier moeten verschillende gegevens ingevoerd worden, zoals het energieverbruik, goederenvervoer en afval. Door het invullen van deze milieubarometer wordt ons energieverbruik inzichtelijk en wordt er ook duidelijk waar er op bezuinigd kan worden.

Op dit moment besparen wij energie door het goederentransport voor een deel uit te besteden van de weg naar het water. Op deze manier hoeven de vrachtauto’s een kortere afstand af te leggen wat de flexibiliteit en efficiëntie ten goede komt doordat er snel geschakeld kan worden.  Ook scheelt het veel kilometers over de weg omdat over het water er meer containers tegelijk vervoerd worden.

Ook proberen wij het gebruik van elektriciteit te beperken. Dit doen wij door het verbruik per dag bij te houden zodat van elke maatregel kan worden bepaald wat daarvan het resultaat is. Op deze manier maken wij ons personeel ook bewust van het verbruik en worden ze enthousiast omdat het resultaat snel inzichtelijk is.

Voor meer informatie over BlauwZaam kunt u terecht op www.blauwzaam.nl.